INGYENES TÁJÉKOZTATÁS: 06-20/210-310-1 (visszahívjuk)  |  INFORMARE GRATUITA: 0742-298.196 (vă resunăm)|office@balesetikarterites.info

Hogyan válasszunk jogi képviselőt?

Milyen jogszabályok alapján dolgozunk?

2009. évi LXII. törvény a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról

13. § (1)55 Egy biztosítási esemény vonatkozásában a károsultak számától függetlenül a biztosító dologi károk esetén káreseményenként egymillió-kettőszáz húszezer eurónak megfelelő forintösszeg-határig, személyi sérülés miatti károk esetén káreseményenként hatmillió-hetvenezer eurónak megfelelő forintösszeg-határig köteles helytállni, amely összegek magukban foglalják a káresemény kapcsán bármilyen jogcímen érvényesíthető követeléseket, az igényérvényesítés költségeit (beleértve a jogi képviseleti költségeket is), valamint a teljesítés időpontjáig eltelt időszakra járó kamatokat.

Az-az magyarra fordítva forintban ha pl. 310,-Ft/euró:

13. § (1)55 Egy biztosítási esemény vonatkozásában a károsultak számától függetlenül a biztosító dologi károk esetén káreseményenként egymillió-kettőszázhúszezer eurónak megfelelő forintösszeg-határig (kb. 378.200.000,- Ft-ig), személyi sérülés miatti károk esetén káreseményenként hatmillió-hetvenezer eurónak megfelelő forintösszeg-határig (kb. 1.881.700.000,- Ft-ig) köteles helytállni, amely összegek magukban foglalják a káresemény kapcsán bármilyen jogcímen érvényesíthető követeléseket, az igényérvényesítés költségeit (beleértve a jogi képviseleti költségeket is), valamint a teljesítés időpontjáig eltelt időszakra járó kamatokat.

Baleset érte? Hogyan válasszon jogi képviseletet kárrendezési ügyéhez?

Lássuk a három leggyakoribb lehetőséget:

1. A kártalanítást mi magunk személyesen intézzük:

Sokan így indulnak el. Logikus lépés. Ha a biztosító társaságok lennének a tündérmesék főszereplői, akkor bizonyára ezen az úton is meglehetősen jó eredményt érnénk el. De sajnos nem így van. Ahhoz, hogy saját magunk sikeresen és hatékonyan járjunk el a saját ügyünkben hatalmas tudásanyagot kell felszednünk. Itt rögtön érdemes megjegyezni, mitől lesz sikeres egy kárrendezési ügy? Tudni kell, hogy mit kérjen az ember, és miért.

előny: nem kell senkivel osztoznunk a kártérítési összegen
hátrány: semmi vagy minimális kártérítés, nagyon sok idő és energia ráfordítás

Nagyon furcsa játékot lehet ilyenkor játszani a biztosítóval. Ő természetesen felajánlja a kért kártérítést, csak mutassunk be egy bizonyos dokumentumot, pl: szakértői véleményt. Majd fél évvel később, ugyan ez a beszélgetés zajlik le, csak ezúttal valamilyen más dokumentumot mutassunk be. Végeredményben a károsultak annyira kimerülnek idegileg, hogy hajlandóak belemenni akár a legrosszabb egyezségbe is, csak hogy túl legyenek rajta.

 2. A kártalanítást egy ügyvédre bízzuk:

Az átlag ügyvédi irodák általában fix díjazással dolgoznak, amiből logikusan következik, hogy igazából nem motiválja őket az, hogy az ügyfeleknek a lehető legmagasabb kártérítési összeget szerezzék meg. Ezenkívül előleget is kérnek. Egy olyan ember számára, aki élete legrosszabb időszakát éli meg, nagyon nehéz jó szívvel kifizetni egy magas összeget, bízván abban, hogy idővel majd egy még nagyobbat kap vissza. Sokszor nem is rendelkezik akkora összeggel, amit az ügyvéd előlegnek kér. Nem beszélve arról, hogy az akár évekig elhúzódó ügy kapcsán szépen, alattomosan gyűlik az ügyvédi munkadíj, ami a végén több száz, vagy akár milliós összegre is kikerekedhet, és ezt akkor is ki kell fizetni az ügyvédnek, ha az ügyünket nem vitte sikerre, azaz nem nyerte meg a pert, vagy csak a töredékét sikerült kihoznia a biztosítótól. Az ügyvédi munkadíj – az általában százalékban előre meghatározott – sikerdíjon felül terheli az ügyfelet.

előny: alapvető jogi támogatás
hátrány: hosszú ügyintézés, előzetes és rejtett költségek

3. A kártalanítást egy kártalanítási cégre bízzuk:

Egy teljesen új iparág van kialakulóban. Nyugaton már nem ismeretlen, hogy komoly csapatok alakulnak, hogy megszorongassák a biztosítókat ahol csak lehet. Ezek magukba foglalják a jogi-, profi felkészült, tapasztalatokkal rendelkező ügyvédeket, szakértői-, orvosi- és ügyfélszolgálati csoportokat. Így meglehetősen ütőképes egységet tudnak alkotni. Mi is hasonlóképpen igyekszünk peren kívül rendezni a kártérítést,de bátran megyünk bele a peres eljárásban, ha az ügyfelünk is partner és mindenben támogat, megtesz mindent a sikeres peres eljárás lefolytatásában. Mivel csak és kizárólag kártérítési ügyekkel foglalkozunk, ezért ez az egyetlen bevételforrásunk. Így nekünk pont az a célunk, mint a károsultnak: A legrövidebb idő alatt a lehető legmagasabb kártérítés megszerzése. Nem kérünk előleget, sőt egyenesen megelőlegezzük az ügyintézés költségeit. Biztosak lehetnek benne, hogy minden erőnkkel igyekezni fogunk a kártérítési összegből intézni a legtöbbet leggyorsabb időn belül, hiszen nem jótékonysági szervezet vagyunk, a mi költségeik növekednek, ha nem dolgozunk rendesen.

Az összes módszer közül ez a leghatékonyabb. Másrészről érdemes figyelembe venni, hogy szinte biztos, hogy magasabb lesz a végösszeg, mivel a legtöbb energiát fordítjuk a háttérmunkára és kutatásra mielőtt bejelentjük a kártérítési igényt.

előny: magas kártérítési összeg, gyors, hatékony, biztonságos, nyereséges , kényelmes részünkről ingyenesen végigküzdött peren kívüli illetve peres eljárási ügyintézés.
hátrány: magas költségek (az ügyintéző cég részére)

A modern üzleti szemlélet betört a jogi szolgáltatások piacára. Magasabb szintű szolgáltatás magasabb költségekért, de mégsem luxus termék. Ezen a területen az üzleti szemlélet rendkívül célravezető, mert garanciát ad a hatékonyságra. Nem az a kérdés, hogy kártérítési társaság képviseletét válasszuk vagy sem. A kérdés az, hogy melyikét (HÍRESET vagy PROFIT!). Mivel a legtöbb biztosító multinacionális cég, ezért a kesztyűt leginkább a profi több évtizedes tapasztalatokkal rendelkező ügyvédekkel és szakértőkkel dolgozó cégek tudják felvenni.

NEM a HÍRES hanem a „PROFI” vérbeli szakember!

 

Sikerdíj:

Cégünk szerződés szerinti, előre meghatározott sikerdíjért dolgozik melynek mértéke szerződésben garantált. Ennek értelmében cégünk kiemelkedő érdeke ügyfeleink sikeres képviselete és a lehető legmagasabb kártérítési összeg megszerzése. Tapasztalatunk azt mutatja, hogy jóval magasabb Európa- i szintű kártérítést tudunk megszerezni a biztosítóktól, mint egy átlagos polgár vagy ügyvéd. Sikerrátánk több mint 96%.

Cégünk ügyfeleinknek sem pénzügyi, sem más jellegű kockázatuk nincs!
Szolgáltatásunk igénybevételével csak nyerhetnek!

A kártérítési ügy elindításához kérem töltse ki baleseti bejelentőnket. A dokumentumok kitöltését követően azok bekerülnek cégünk ügymenetébe és az eljárást azonnal megindítjuk. Önnek további tennivalója nincs, az ügy állásáról folyamatosan értesítjük.

By |2019-01-27T19:55:19+00:00April 29th, 2016|Tudnivalók|0 Comments

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree