INGYENES TÁJÉKOZTATÁS: 06-20/210-310-1 (visszahívjuk)  |  INFORMARE GRATUITA: 0742-298.196 (vă resunăm)|office@balesetikarterites.info

Milyen okokból kifolyólag kérhetek kártérítést?

A kötelező felelősség biztosítás a biztosítókat is kötelezi!

Az ember nem szereti a kötelező dolgokat, de kénytelen tudomásul venni. Ideig-óráig! A szög azonban kibújik a zsákból. Előbb-utóbb! Most a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás — pontosabban ennek a minden gépjárművezető számára kötelezően előírt szerződésének — visszássága, vagy inkább előlünk gondosan eltitkolt szolgáltatása kerül górcső alá. Megkockáztatom, hogy a közlekedésben résztvevők kilencven százaléka a mai napig nincs tisztában azzal, ha személyi sérüléssel járó közúti balesetet szenvedett, akkor a sérülése mértékétől függően számára kártérítés jár. Hozzátéve azt, hogy az elmaradt kártérítések, általában a baleseti dátumtól számítva 5 éven belül visszamenőleg érvényesíthetőek.

— Kártérítési ügyekben komoly nemzetközi tapasztalatokkal összevetve  egyik legelső benyomásaink a tájékozatlanságról árulkodnak! Az emberek nem tudnak erről a kártérítési lehetőségről! A biztosítást eladónak csak a minél több szerződéskötés a célja. Bár az a tapasztalat, hogy sok esetben ők sem tudják, hogy ügyfeleik milyen kárigénnyel élhetnek. A másik benyomásunk és tapasztalásunk, hogy a biztosítók csak addig szeretik az ügyfelet, amíg az befizeti a díjat. Amikor kárigénye van, megváltozik a felállás. Akkor már különböző kifogásokat találnak. A biztosítók nagy része nem szimpatizál velünk. Ez az ő szempontjukból érthető. Így volt ez Európa más országában is, de aztán megváltozott a magatartásuk. Tudjuk, itt is megváltozik majd, bár bizonyára nem fognak tárt karokkal várni.

— Magyarországon a lakosság körében úgy tapasztaljuk, tényleg nem elterjedt az az ismeret, hogy a nem vagyoni kártérítéseket, ezen belül a személyi sérüléseket, az ezekből adódó károkat, hátrányokat is lehetséges kárpótolni a kötelező felelősségbiztosításból. Jogászaink átnézték az európai törvényeket, gyakorlatot, és megtalálták azt a rést, amelyen keresztül a gépjármű-felelősségbiztosítás alapján érvényesíthető a balesetet szenvedő személyek kártérítése. A történetben az a legszebb, hogy a balesetet szenvedőknek nem szükséges egyéb biztosítással is rendelkezniük. Káruk rendezésére elégséges feltétel a balesetet okozó gépjármű kötelező felelősségbiztosítása. Természetesen adódhatnak olyan esetek, helyzetek, amikor nincs meg a biztosítás, vagy nincs meg a károkozó gépjármű. Ilyen esetben meg kell keresnünk a MABISZ – t / Magyar Biztosítók Szövetsége – t /, ugyanis ilyenkor az ő illetőségi körükbe tartozik a kártérítés.

— Az emberek Magyarországon viszolyognak a peres ügyektől. Gyakran inkább veszni hagyják a pénzüket, tartanak a hosszas procedúráktól és nem beszélve arról, hogy félnek olykor egy peres ügy elindításától,mert tudják, hogy komoly pénzkiadással járhat.

— Igen, ezt tapasztaljuk. Gyakran mondják is ügyfeleink, hogy nincs pénzük ügyvédre! Mi nyitottak vagyunk ügyfeleinkkel szemben. Tájékoztatjuk őket, hogy előzetes költség nélkül dolgozunk! Leegyszerűsítve, nálunk nincs semmiféle kezelési vagy regisztrációs költség. Az ügy megoldása után a megszerzett kártérítésből kapunk méltányos jutalékot sikerdíjként. Persze apróbb kiadások felmerülhetnek: Néhány dokumentum beszerzésének, illetve egy-egy orvosi vizsgálatra való elutazásnak költségei. Ezek a kiadások azonban minimálisak. S ha a sérült rendelkezik a megfelelő orvosi papírokkal, akkor nem is szükségesek. Megnyugtatásul közlöm, ha ezekről a kiadásokról megőrzik a számlákat, akkor még az így kiadott forintjaikat is viszontlátják.

— Úgy véljük és ezek tények, hogy a biztosítók is legjobban képzett ügyvédekkel és jogászokkal rendelkeznek. Talán tudják — még ha egyéb megfontolásból nem is hirdetik —, hogy Önök jogosan nyújtják be követeléseiket. Egy elkezdődött kártérítési ügyben meglehet, hogy peren kívüli megegyezést ajánlanak fel a károsultnak az olcsóbb megoldás reményében, de mi  erre kellően odafigyelünk, kezeljük, átértékeljük, alaposan átgondoljuk az ügyfelünk véleményével összevetve döntését figyelembe véve,de az ügyfelet  semmiképp nem hagyjuk kisemmizni és méltatlan összeggel kifizetni.

— Mi figyelünk arra, hogy ügyfeleink sérülésüknek, káruknak megfelelő kártérítésben részesüljenek, ne fogadjanak el méltánytalanul alacsony összeget. Még ha hajlik is ügyfelünk az ilyen megegyezésre, felhívjuk a figyelmét arra, hogy ne mondjon le további kártérítési igényéről.

— Mi senkit nem kecsegtetünk nagy számokkal! Annál is inkább, mert előzetesen mi sem tudjuk megmondani, hogy mekkora lesz a kártérítés összege. Nagy számokat mindenki tud mondani. Mi nem akarjuk a sérült helyzetét tovább rontani felelőtlen ígérgetésekkel! Azonban nyugodt lehet minden ügyfelünk, hogy a törvényesség keretein belül a maximumot harcoljuk ki számára.

– Sajnos nagy gyakorisággal tapasztalható, hogy nem csak azok az emberek sérülnek, akik közvetlen részt vettek egy balesetben. Elég belegondolni abba, ha valakihez éjszaka bekopognak, hogy ő-e annak a személynek a hozzátartozója, aki röviddel ezelőtt balesetet szenvedett. Ezek az emberek is e baleset kapcsán szereztek olykor életre szóló hátrányt, sérülést. Miért ne érvényesítenénk jogos kárigényeiket! Számtalan hasonló példát tudnánk még felsorolni.

— Vannak összehasonlítási alapok kártérítés érvényesítési időintervallumról. Például Európa egyes országaiban lényegesen kevesebb, 4—6 hónapig tart az átfutási idő, de vannak olyan országok ahol még ennél is rövidebb a kártérítési ügyintézés csak 3 hónapig tart úgy, hogy ez törvénnyel is alátámasztott! Ma Magyarországon az átlagos érvényesítési idő, például a peren kívüli megállapodás esetében pár hónaptól esetleg 1 – 1,5 évig míg egy peres eljárás akár 1 – 3 évig is eltarthat ! Elsődleges céljaink közé tartozik, hogy Magyarországon is lerövidítsük ezt az időszakot. Tudjuk, hogy ez nem lesz könnyű harc és akár még években telhet! Az Európában elért sikeres gyakorlatot érvényesíteni kívánjuk Magyarországon is!

— Magabiztosságunk a több évi tapasztalataink,a sok elégedett ügyfelünk hálájától és véleményétől kimagasló és célratörő .

— Kétségtelen, hogy nagy eredmények vannak mögöttünk! Igen, biztos vagyok abban, hogy Magyarországon is sokan igénybe veszik segítségünket.

— Köszönjük ha bizalmukat sikerült megnyernünk és a leírtakat maximálisan bizonyítani is tudjuk a pozitív megtapasztalásuk és elégedettségük céljából!

By |2019-01-27T19:49:54+00:00August 2nd, 2016|Tudnivalók|0 Comments

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree